onsdag 13 maj 2009

mer skatter och avgifter

Det är ju helt otroligt att de verkligen får göra på detta sättet.

Nu ska ALLA som har dator också få betala tv licens för att SVT börjar sända på nätet. Smart, jäkligt smart, innebär +80 miljoner i kassan i nya avgifter. Dags att slopa tv-licensen nu kanske? ge dem skattefinansiering istället, eller att de börjar med reklam finansiering?
"nej inte skattefinansiering, då är det inte public service" låter det och de skyller på att de kanske blir sämre på att granska makten om det är makten som betalar deras lön.. men det är det ju nu med, för vad är skillnaden mot en skatt och att staten låter dig fakturera alla som har tv eller dator (vilket idag blir typ alla)?

电视 diàn shì TV

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hela systemet med tv avgift är förlegat i och med den digitala utvecklingen. Sätt avgiften på skattsedeln (kan det vara 0,2% av Sveriges befolkning som ej har radio eller tv) eller så betalar man för de kanaler man vill ha genom att använda ett digitalkort samt mottagare. Men som styrande i Sverige så vill man ha kvar detta system det genererar pengar till statskassan som inte enbart går för att driva SVT. Jämför bara systemet med alla avgifter som vi bilägare betalar där merparten av pengarna går till sånt som ej har med biltrafik att göra.
/Anders

olagligt! sa...

Leverans utan föregående beställning anses som en av de otillbörliga affärsmetoder som är förbjudna inom hela EU.
(källa: http://europa.eu/scadplus/leg/sv/lvb/l32011.htm)
Finns det något att tillägga?