onsdag 31 december 2008

en riktig snyltare

piratpartiets falkvinge måste väl ändå uppnå status som Sverige största snyltare?
inte nog med att han ska kunna ladda ner allt gratis på nätet, utan nu ska folk även skänka honom pengar varje månad.. 20 000 skattefritt tycker han att han är värd.. haha jaha ja, det håller jag nog inte med om att han är.

乞丐 qǐ gài Tiggare

8 kommentarer:

Anonym sa...

Uppenbarligen tycker du att det ändock är något värt, annars skulle du inte skrivit om det alls.

Anonym sa...

Snyltare? Rick Falkvinge? Han får nu hjälp av medmänniskor att klara hyran genom gåvor eftersom han slutat sitt jobb och skuldsatt sig för att kunna driva vår tids viktigaste politiska frågor!

Om Falkvinge är en snyltare, vad är då de etablerade politiker som lyfter statliga bidrag (vilket jag egentligen inte ser något principiellt fel i) för att styra och ställa över folket? Piratpartiet har allt att förlora på att göra sina medlemmar besvikna, till skillnad från både det blåa och röda blocket!

Hur skriver man "frihetskämpe" på Kinesiska? Eller har det ordet censurerats bort från alla sammanhang som inte har med statstrogna människor att göra? ;-)

Anonym sa...

Att folk faktiskt ändå är beredda att bidra med pengar säger ju något om fördomen att pirater är "snåla",

eller hur?

Anonym sa...

Det anonym ovan visar på är inte att pirater är givmilda... snarare riktigt korkade. Dom vill inte betala för film och musik, men är beredda att skänka samma pengar för att någon annan skall kunna leva relativt flott - 20.000 har jag och min fru aldrig haft att leva på en månad.

Anonym sa...

"Dom vill inte betala för film och musik"
Det är lustigt, men undersökningar av både Harvard och KTH visar på att "pirater" är betydligt mer betalningsvilliga än andra. Så du kanske inte har alla fakta helt klart för dig?

Kinesiska sa...

haha upprörda ni vart då :D

Gustav, nej jag vet inte hur man skriver frihetskämpe på kinesiska och orkar inte slå upp det heller, har liksom inte med saken att göra.

Dennis: ja jag tycker att piratpartiet har endel intressanta åsikter, men att hela partiet är larvigt då ALLA vet att det är fel att tanka piratfilmer på nätet, visst vi gör det ändå och visst jag tycker lika illa om storbolagens hetsjakt och alla skitlagar som de lobbat fram, men att starta ett parti för det? att rösta på piratpartiet = att slänga sin röst i sjön för de kommer aldrig vinna något val och tror du de vinnande partierna ens kommer bry sig?

Anonym#1: trams!

Anonym#2: Håller helt med, jag har heller aldrig haft så mycket pengar.

Old-timer: var finns den undersökningen då? Jag tankar själv film på nätet och kan säga att både jag och alla mina bekanta minskade våra DVD inköp den dagen vi insåg att det inte spelar någon roll hur många filmer man har i bokhyllan eller om det finns originalförpackning. Sen slutade jag och många med mig att köpa filmer helt när idioterna lobbade igenom de nya skit lagarna.
men det har liksom ändå inget med att piratpartiets falkvinge är en snyltare som anser att han ska ha mer pengar än de flesta andra för att bedriva en kamp om att han ska få ladda ner allt han vill gratis på nätet..

Anonym sa...

Kinesiska: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/artikel_471811.svd

Läs gärna den här artikeln (efter att du letat ordentligt efter det där ordet vi kom överens om i ordboken)! God fortsättning! :-)

Kinesiska sa...

Gustav:
自由战士 Zì yóu zhàn shì Heter
frihetskämpe, ihopsättning av frihet och soldat, krigare.

Förstår inte vad den artikeln har att göra med att falkvinge tigger pengar? :)