torsdag 4 december 2008

Ipred lagen

Snart kommer Ipred lagen, något som diskuteras hett just nu i svensk media och svenska bloggar.

Jag vet inte riktigt vad det är för skillnad mot tidigare, för med Ipred ska skivindustrin kunna få ut ens IP adress och bedriva häxjakt för att man laddat ner lite musik (om de fick som de ville skulle de kunna jaga en även om man bara laddat ner EN fil men så mycket fick de inte), men på något sätt har de ju fått ut den informationen tidigare, för det har ju varit rättegångar tidigare där de kommit med "skärmdumpar" som bevisföring... och alla vet ju hur enkelt det är att ändra en sån.
Men det kanske är polisen som begärt ut den informationen tidigare och med Ipred så kan de nu göra det själva.. Finans inspektionen borde ha samma rättigheter isåfall, för att jaga insiders och liknande, något de inte har idag. Men det är klart, då skulle ju säkert skivbolagsdirektörerna råka illa ut ;)

film och skivbranchen får nog ta och lösa upp STIM nu när de har en så fin lag att nyttja för att förhindra oss att kopiera lite musik och film mellan varandra. speciellt kassetavgiften som ligger på alla tomma CD och DVD skivor idag.

Nåja, helt klart är det M som får skulden för det här och några fler röster på dem blir det nog inte nu.

Beatrice ask.. haha pratar hon om Piraterna i Afrika nu eller?

网际协定 wǎng jì xié dìng internet protocol; IP

Inga kommentarer: