fredag 13 februari 2009

Dödsfatwor

Nu har det hänt igen, terrorn har vunnit.

Storbritannien avbröt de diplomatiska förbindelserna med Iran, men de återupptogs 1998 sedan iranierna förklarat att de inte längre hade för avsikt att skada Rushdie.


Är det dags för Storbritannien att avbryta de diplomatiska förbindelserna med Iran igen nu när en företrädare för kulturutskottet i majlis, det iranska parlamentet, Sattar Hedayatkhah säger att
Khomeinis dödsfatwa mot den indisk-brittiske författaren inte bara var berömvärd
utan även understryker att avrättningen måste verkställas?
med tanke på hur liten notisen blev i dn och att svd totalt ignorerade den så lär ju ingen bry sig.

Det jag reagerar mest mot är följande som står att läsa i slutet på artikeln
Än allvarligare, säger Rushdie i dag, är att en utgivare numera tänker sig för, både en och flera gånger, innan denne ger ut en bok som riskerar att uppfattas som hädisk mot islam.

Alltså har terrorn vunnit över yttrandefriheten.
Finns det någon med balls nog att starta ett förlag som ger ut böcker som uppfattas som hädiska mot islam? eller riskerar man att bli attackerad från flera håll då?
dels från fundamentala Islamister som hugger ihjäl en och även från Svenska myndigheter som kommer med Hets mot folkgrupp lagar samt AFA som säkert skulle kasta smörsyra i ansiktet på förläggaren för att han är rasist?

Slutkontentan blir "Don't fuck with Islam!" och kritiken mot Islam är delvis tystad, vilket tar i från världens muslimer rätten till en chans att förbättra sig, för utan kritik ser man inte alltid sina egna brister så lätt.

Inga kommentarer: