måndag 9 februari 2009

sopgubbarna

Stämning fick inte stopp sopstrejken.

- Vi har varken ork eller tidsmarginaler för ett mer pressat schema. Vi krigar inte för 35.000 kronor i månaden utan för lägre belastning, säger Mats Björnberg, talesman för Stockholms sopgubbar.


Följt av ett citat från Hans-Göran Grännby
- Vårt avtal innebär att de får jobba hårdare till lägre lön. Men då jobbar de i snitt mindre än 30 timmar i veckan i dag, säger han.


så.. vem ljuger?
Har de inte tidsmarginaler för mer jobb borde de ju rimligtvis ligga på 40 timmar i veckan i dag och inte 30.

En anonym sopgubbe på min blogg skrev
34k i månaden låter väldigt mycket, har jobbat med detta i några år och vi låg kring 25, men det var som sagt ohållbart att ha ett liv vid sidan om. Man gick över en mil om dagen och svetten rann i 10h om dagen. Tidiga mornar och dålig stämning på jobbet.


10h om dagen? då jobbar man inte många dagar för att ligga på 30h men kan ju vara någon som inte ingår i "snittet" också. Eller skojar VD gubben med oss?

frågan kvarstår, vem ljuger? företaget eller sopåkarna?

är denna strejk kanske rent av vad företagen vill ha? nu har de ju anledning att avskeda alla och kan tvinga in alla nyanställda i det nya avtalet, vi får väl se hur det slutar..

Min åsikt står iaf kvar, 30 gris i månaden är det INGET okvalificerat yrke som är värt. Men att pressa ihjäl folk med arbetsbelastning är inte heller acceptabelt.
Sänk lönerna och dubbla antalet sopgubbar så borde det väl vara ok för alla för sopgubbarna säger ju att de inte krigar om lönen utan om arbetsbelastningen.. fast ibland verkar det som att de inte går med på lägre lön heller.. tänk, BARA 29 000 i månadslön, gud så lite..

Inga kommentarer: