måndag 23 februari 2009

långsam förändring

Vad jag inte förstår är varför inte myndigheterna kan reagera lite snabbare.
Senaste nu är socialkontoren som har så långa telefonköer att folks mobilabonnemang får slut på pengar.
Därför ringer de 112 och försöker bli kopplade vilket då inte går då socialjouren inte har hand om samma saker som de personerna man försöker nå.

ett förslag från vänsterpartiet är ett 020 nummer som är gratis för personerna som ringer, men kan man bara öppna ett sånt? nej.. det ska ut på remiss först innan man ens kan kommentera saken från moderaternas håll.. herregud, det är väl bara att öppna ett 020 nummer?! hur svårt är det? inte som att hela verksamheten blir påverkad av att folk kan ringa gratis för att få ekonomisk hjälp.
Sånt här är helt sjukt, undrar vad det kostar samhället att dra ut en sån här skitsak på remiss kontra att bara öppna numret och testa.

政治 zhèng zhì Politik

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan det vara så att det finns krafter inom förvaltningen som inte vill att det ska vara plättlätt att få tag på socialhandläggare utan administrativa murar såsom telefonköer, nejsägande assistenter i receptioner och snålt tilltagna telefontider? Vissa socialsekreterare skulle älska sitt jobb om det inte vore för alla klienter som ringer och stör hela tiden.

Ebbe Ollman, Vänsterpartist i Strängnäs och f.d. socialsekreterare som inte gillade konstant ringade telefoner ;)

Kinesiska sa...

ja det kanske ligger något i vad du säger.. har en bekant som fick rätt till bidrag för hyra när han bodde hemma (i länsrätten tror jag det var), han vann alltså mot socialkontoret, de betalade inte ut iaf för de tyckte inte att rätten hade rätt, så nog gör de vad de kan för att slippa betala ut i svåra tider..